filter_list Filtr

Co jsou kompresní ponožky?

access_time 27.Február, 2022 remove_red_eye 6123

Kompresní ponožky se v poslední době těší stále větší popularitě. Jaké jsou však jejich výhody a kdy se rozehnout pro jejich koupi? Všechny podstatné informace si shrneme v následujícím článku.

Jak fungují kompresní ponožky

Hlavním rozdílem mezi kompresními ponožkami a klasickými ponožkami je jejich šířka a použité materiály. Kompresní ponožky jsou užší a vytvářejí na nohu větší tlak – kompresi. Ta urychluje krevní oběh, čímž dochází k rychlejšímu zásobení svalů kyslíkem a tím pádem ik rychlejšímu odplavování škodlivých látek. To umožnuje svalu lépe pracovat.

Dalším efektem je, že komprese zpevňuje svaly a zabraňuje jejich otřesům, což má za následek, že svaly se unavují pomaleji. Komprese také chrání před mikroporaněními svalových vláken, chrání achylovu šlachu a také výrazně urychluje regeneraci. Je také výborným nástrojem proti svalovým křečím.

Kdy je dobré nosit kompresní ponožky

Kompresní ponožky je dobré nosit nejen při sportovním výkonu, ale také po něm. Jak bylo zmíněno, přispívají k rychlejší regeneraci. Častokrát se stane, že po sportovním výkonu musíte sednout do auta nebo do jiného dopravního prostředku, kde se vůbec nehýbete a nohy začnou tuhnout. V tomto případě, byste si měli nechat kompresní ponožky na nohou.

Z vlastních zkušeností víme, že kompresní ponožky jsou skvělým pomocníkem i při dlouhých letech. Nohy vám méně otečou a po cestě se budete cítit méně unaveně.

Shrnutí

Kompresní ponožky jsou velmi dobrým pomocníkem při boji s únavou a pro lepší regeneraci. Je však třeba myslet na to, že nemusí být naprosto pohodlné pro každého. Pokud upřednostňujete komfort před funkčností, asi byste měli sáhnout po klasických ponožkách. V naší nabídce naleznete i vyhřívané kompresní ponožky od výrobce LENZ.

 

access_time 27.Február, 2022
INTERNETBANKING